Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021-1
Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021-2
Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021-3
Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021-4

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT

BẾN TRE

ĐỀ CHÍNH THỨC

(Đề thi gồm có 03 trang)

NĂM HỌC 2021-2022

Ngày thi: 04/6/2021

Môn thi: TIẾNG ANH (chung)

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian phát đề

Lưu ý: Thí sinh trả lời câu hỏi vào “PHIẾU TRẢ LỜI TRẮC NGHIỆM” từ câu hỏi 1 đến câu hỏi 30. Từ câu hỏi 31 đến câu hỏi 40, thí sinh LÀM BÀI Ở MẶT SAU phiếu trả lời trắc nghiệm. Đề thi gồm có 40 câu hỏi.

Question 1-2: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. (0.5 point)

Question 1: A. consisted B. followed C. studied D. designed

Question 2: A. seaside B. combine C. life D. police

Question 3-4: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. (0.5 point)

Question 3: A. control B. remote C. access D. advance

Question 4: A. decision B. reference C. refusal D. important

Question 5-25: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. (5.25 points)

Question 5: My brother ______ this house 10 years ago.

A. buys B. has bought C. bought D. is buying

Question 6: He was born ________ 1976.

A. on B. in C. of D. at

Question 7: We should call Rita, _______ we?

A. should B. shouldn’t C. shall D. should not

Question 8: I enjoy ______ to classical music.

A. listening B. to listen C. listens D. listen

Question 9: I thanked the woman _______ helped me.

A. which B. whom C. whose D. who

Question 10: He got wet ______ he forgot his umbrella.

A. because of B. because C. but D. and

Question 11: I miss my friends. I wish my friends ______ here right now.

A. were B. would be C. had been D. are

Question 12: The book ______ I read was good.

A. who B. whom C. whose D. which

Question 13: The team _______ numerous setbacks so far.

A. experienced B. is experiencing C. has experienced D. have been experienced

Question 14: Peter: Congratulations! You did well. – Daisy: ________________

A. That’s okay B. It’s my pleasure C. You’re welcome D. It’s nice of you to say so.

Question 15: Mary will take a plane ______ she dislikes flying.

A. in spite of B. but C. even though D. despite

Question 16: Remember to _______ your shoes when you are in a Japanese house.

A. take care B. take on C. take over D. take off

Question 17: If it _______ convenient, we will go out for a drink tonight.

A. be B. is C. was D. were

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021

Question 18: She ______ me that she liked classical music then.

A. says so B. told C. said D. told to

Question 19: Her brother sometimes ______ in Canada.

A. working B. works C. is working D. work

Question 20: My cat ______ at the moment.

A. eats B. ate C. are eating D. is eating

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021

Question 21: Peter ______ come with us tonight, but he isn’t sure.

A. can B. may C. must D. will

Question 22: It is ______ unlike that the President will agree to open the new airport.

A. mainly B. highly C. largely D. greatly

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021

Question 23: My older brother, ______ was twenty-two last month, has gone to work in Japan.

A. who B. that C. he D. which

Question 24: You should try harder to pass the ______. It’s the most important one of the term.

A. questionnaire B. final exam C. pretest D. funny quiz

Question 25: He was punished because he did the test careless yesterday.

                                        A            B              C                     D

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021

Question 26-30: Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks (1,25 points)

The ideal breakfast, say scientists, is a glass of orange juice, a cup of coffee and a bowl of cereal. People who start the day with a drink of vitamin C, a dose of caffeine and their favorite cereal are happier and perform better (26) _______ the morning. Andy Smith, of the University of Bristol, said, “A study of 600 people who was asked to record their breakfast (27) _______ found that those who regularly are cereal in the morning had a more positive mood compare with those who ate other foods or had no breakfast.

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021

Earlier research had shown that people whose (28) ________ performance was measured immediately after eating breakfast of any kind performed 10 percent better on test of remembering, speed of response and ability to (29) ______, compared with those given only a cup of decaffeinated coffee.” In further research, Professor Smith said that people who drank four cup of coffee a day performed more (30) _______ all day than those who drank less. He suggested that sensible employers should give out free coffee or tea.

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021

Question 26: A. while B. throughout C. whole D. along

Question 27: A. ways B. traditions C. users D. habits

Question 28: A. sensible B. mental C. social D. physical

Question 29: A. concentrate B. attend C. follow D. listen

Question 30: A. well B. comfortably C. efficiently D. profitably

Question 31-34: Write the correct forms of the words given in bold to complete the sentences on your answer sheet (1,0 point)

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021

Question 31. Our teachers are giving a plan to _________ teaching aids. (modern)

Question 32. Mai ____________ her pen pal to Hanoi last year. (invitation)

Question 33. My brother can speak three languages _________________. (fluent)

Question 34. She made a deep ____________ on the members of the club. (impress)

Question 35-37: Read the passage and answer the given questions on your answer sheet. (0,75 point)

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021

It takes a long time and a lot of money to develop a modern farm. Don has been farming on his own ever since his father died, twelve years ago. He had to borrow the money to buy new machinery, new fertilizers and new feeds. At last he is beginning to make money and he hopes in few years to pay off on his loans.

With all the help from machines, farming still requires hard work and long hours. Don gets up at 5:30 each morning and seldom stops working before late in the evening. But despite the hard work and long hours, Don likes his life on the farm. He wouldn’t trade it for any other.

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021

Question 35. Is it easy to develop a modern farm?

Question 36. How did Don improve his farm?

Question 37. What sentence from the test shows that Don works very hard?

Question 38-40: Rewrite the following sentences on your answer sheet so that it means exactly the same as the sentence printed before it. (0,75 point)

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021

Question 38. It’s two years since I last spoke to her.

I haven’t ____________________________________________________________________________

Question 39. I have already done my homework

My homework _______________________________________________________________________

Question 40. “Do you think boys are more intelligent than girls?” she asked me.

She asked me ________________________________________________________________________


Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021

ANSWER KEY

1.A

2.D

3.C

4.B

5.C

6.B

7.B

8.A

9.D

10.B

11.A

12.D

13.C

14.D

15.C

16.D

17.B

18.B

19.B

20.D

21.B

22.B

23.A

24.B

25.D

26.B

27.D

28.B

29.A

30.C

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021

31. modernize

32. invited

33. fluently

34. impression

35. No, it isn’t

36. He bought new machinery, new fertilizers and new feeds.

37. Don gets up 5:30 each morning and seldom stop working before late in the evening.

38. spoken to her for two years.

39. has already been done.

40. if I thought boys were more intelligent than girls.

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021

Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Anh Bến Tre 2021

Để cập nhật đề thi vào lớp 10 môn Anh Bến Tre các năm thường xuyên và nhanh chóng, các bạn có thể truy cập vào website của chúng tôi:

Tổng hợp Đề Thi vào lớp 10 – 24htuhoc.com

Hoặc truy cấp website:

Học trực tuyến – Tuyensinh247.com

24htuhoc

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.