Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

ĐÁP ÁN ĐỀ THI VÀO LỚP 10 MÔN ANH CẦN THƠ 2021

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021-1
Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021-2
Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021-3
Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021-4
Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021-5

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT

THÀNH PHỐ CẦN THƠ

ĐỀ CHÍNH THỨC

(Đề thi gồm có 4 trang)

NĂM HỌC 2021-2022

Khóa ngày 05/6/2021

Môn thi: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian phát đề

MÃ ĐỀ: 709

Đề thi gồm 2 phần: Trắc nghiệm và Tự luận

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM (7,0 điểm; gồm 35 câu, từ câu 1 đến câu 35)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: The government has _______ essential things for people in the flooded areas.

A. predicted B. protected C. prevented D. provided

Question 2: Remember to _______ all the lights when you do not use them.

A. turn on B. turn off C. take over D. take off

Question 3: I would like _______ a new bicycle.

A. have B. had C. having D. to have

Question 4: I _______ English for five years.

A. learnt B. have learnt C. am learning D. learn

Question 5: She ______me a present three days ago.

A. gave B. gives C. will give D. has given

Question 6: Hoa never goes to the movies ________ she is very busy.

A. because B. though C. but D. or

Question 7: My parents like sports. They love swimming _______ playing tennis.

A. so B. although C. because D. and

Question 8: The children are excited about ______ a colorful kite.

A. to make B. made C. making D. make

Question 9: Parents should _______ their kids to help street children.

A. believe B. wonder C. practice D. encourage

Question 10: They used to ______ fishing with their parents when they were young.

A. going B. gone C. went D. go

Question 11: Many schools in Viet Nam are named ______ Chu Van An. A famous teacher.

A. with B. before C. about D. after

Question 12: If the weather ______ nice, we’ll have the party outside.

A. is B. are C. will be D. was

Question 13: We have prepared for the test carefully, so now we feel ________.

A. friendly B. confident C. confused D. nervous

Question 14: I am talking to the student ______ called me last night.

A. who B. whose C. whom D. which

Question 15: My friend drives the car ______ than I do.

A. as carefully B. more carefully

C. the most carefully D. carefully

Question 16: The old building _______ is behind the local church attracts a lot of visitors every year.

A. whom B. which C. who D. when

Question 17: Most women like to _______ shopping whenever they can.

A. go B. make C. do D. get

Question 18: We ______ the ways to keep our school clean and beautiful right now.

A. discussed B. discuss C. were discussing D. are discussing

Question 19: They don’t want to stop the work. They still ______.

A. throw away B. turn on C. go on D. look after

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.

No one really knows where rice came from. Some scientists think it started to grow in two places. They think that one kind of rice grew in Asia thousands of year ago. However, people in China (20) _____ about is almost 5000 years ago. Other (21) _________ think rice came from India, and the Indian travelers took it to other parts of the world. There are two main ways to grow rice. Upland rice grows in dry soil.

Most rice grows in wet soil. People in many countries do all of the work by hand. Some countries now use machines (22) ________ their rice farms. The farmer all use fertilizer. Some insects are enemies of rice. People use every part of the rice plant. They make food for animals (23) ______ rice oil from it. They also make baskets, rugs, sandals and roofs for their (24) ________. They burn dry plants for cooking.

Question 20: A. write B. are writing C. wrote D. have written

Question 21: A. scientists B. scientific C. scientifically D. science

Question 22: A. for B. to C. at D. on

Question 23: A. but B. so C. or D. and

Question 24: A. fields B. animals C. houses D. farms

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.

The phrase “healthy lifestyle” is the definition of how you should live if you want to get the healthiest body you can one that both looks good and feels good. You know the obvious behaviors that describe someone who is healthy and takes care of themselves.

A healthy person doesn’t smoke, eat healthy foods with plenty of fruits, vegetables and fiber and, of course, exercise regularly. A healthy person also knows how to manage stress, gets good quality sleep each night, doesn’t drink too much, doesn’t sit too much, does everything in moderation all the time. When you look at everything that could possible make healthy lifestyle, you can see just how hard all of those things are in our current world.

There is no such thing as a “bad” food, but there are some foods you should try not have regular basis. Fast food refers to food that can be prepared and served quickly. It is popular as a food is inexpensive, convenient, and tastes good. Because fast food is high in sodium, trans fat, and cholesterol, it isn’t something you should eat often.

The good news is you don’t have to change everything at the same time. In fact, the trick to healthy living is making small changes – taking more steps each day, adding fruit your cereal, having an extra glass of water, or saying no to that second helping of buttery mashed potatoes. One thing you can do right now to make your lifestyle healthier is to move more.

Question 25: What is the main idea of the passage?

A. How to manage stress B. Ways to live a healthy life

C. The behaviors to describe a healthy person D. Some healthy foods to eat

Question 26: The word “it” in paragraph 2 refers to _______.

A. fast food B. cholesterol C. trans fat D. sodium

Question 27: According to the passage, which of the following statement is NOT true?

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

A. Fast food is a lot of sodium, trans fat and cholesterol

B. We should eat healthy foods.

C. A healthy person exercises regularly.

D. We should avoid eating fiber.

Question 28: The word “trick” in paragraph 3 is closest in meaning to _______.

A. knowledge B. stress C. method D. time

Question 29: What can we do right now to have healthier lifestyle?

A. moving more B. drinking more C. sleeping more D. sitting more

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word which has the underlined part pronounced differently from the others in each of the following questions.

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

Question 30: A. afraid B. pavement C. scholarship D. important

Question 31: A. worked B. stopped C. wanted D. watched

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word which differs from the others in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 32: A. quality B. beautiful C. terrible D. banana

Question 33: A. music B. protect C. typhoon D. reduce

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

Question 34: Phuong has just helped Lan do her homework.

– Lan: “Thank you for your help, Phuong!”

– Phuong: “_______. We are good friends.”

A. You’re welcome B. It sounds interesting

C. I won’t forget it D. You have done it well

Question 35: Quang and Tuan are talking about their plan for this weekend.

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

– Quang: “We are free this weekend. How about going on a picnic?”

– Tuan: “_______. When will we start to go?”

A. It’s nice of you to say so B. You’re right

C. yes, please D. That’s a good idea.

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

II PHẦN TỰ LUẬN (3,0 điểm; gồm 12 câu, từ câu 1 đến câu 12)

Part 1: Complete the following sentences with the correct forms of the words in capitals.

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

Question 1: Air _______ affects our health negatively. (POLLUTE)

Question 2: My grandparents will _______ the 40th wedding anniversary. (CELEBRATION)

Question 3: my brother draws very ________. He wants to become a famous artist. (GOOD)

Question 4: People have _______ ideas about the use of smartphone in class. (DIFFERENCE)

Part 2: Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first.

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

Question 5: We are far away from each other, but we still keep in touch.

Although ___________________________________________________________________________

Question 6: He doesn’t catch the bus because he gets up late.

If he didn’t get up late, _________________________________________________________________

Question 7: She bought this book two days ago.

This book ___________________________________________________________________________

Question 8: “I will visit Cat Ba island after the exam”, he said.

He said _____________________________________________________________________________

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

Part 3: Make meaningful sentences using the word given.

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

Question 9: She / meet / him / yesterday.

___________________________________________________________________________________

Question 10: Nam / not see / parents / recently.

___________________________________________________________________________________

Question 11: Hoa / be / very kind, and / always helps / other people.

___________________________________________________________________________________

Question 12: Our government / suggest / people / follow the principles / the Five – K message / prevent the Covid-19 pandemic.

___________________________________________________________________________________

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

——————THE END—————–

ANSWER KEY

PHẦN TRẮC NGHIỆM

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

1.D

2.B

3.D

4.B

5.A

6.A

7.D

8.C

9.D

10.D

11.D

12.A

13.B

14.A

15.B

16.B

17.A

18.D

19.C

20.C

21.A

22.D

23.D

24.C

25.B

26.A

27.D

28.C

29.A

30.B

31.C

32.D

33.A

34.A

35.D

PHẦN TỰ LUẬN

Part 1:

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

1. pollution

2. celebrate

3. well

4. different

Part 2:

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

5. we are far away to each other, we still keep in touch.

6. he would catch the bus.

7. was bought two days ago

8. (that) he would visit Cat Ba island after the exam.

Part 3:

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

9. she met him yesterday

10. Nam hasn’t seen his parents recently

11. Hoa is very kind, and she always helps other people.

12. Our government suggests that people should follow the principles of the Five-K message to prevent the Covid-19 pandemic.

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ 2021

Để cập nhật đề thi vào lớp 10 môn Anh Cần Thơ các năm thường xuyên và nhanh chóng, các bạn có thể truy cập vào website của chúng tôi:

Tổng hợp Đề Thi vào lớp 10 – 24htuhoc.com

Hoặc truy cấp website:

Học trực tuyến – Tuyensinh247.com

24htuhoc

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.