Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2014 có đáp án

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2014 có đáp án

ĐỀ TUYỂN SINH LỚP 10 MÔN ANH ĐÀ NẴNG 2014

ĐỀ TUYỂN SINH LỚP 10 MÔN ANH ĐÀ NẴNG 2014

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2014

Choose the word or phrase that best completes each of the following sentences or do as directed. (2.5 pts)

1. I often go ____ school by bicycle.

    A. about                  B. to                            C. on                           D. in

2. They are interested ____ football. They often play football on Saturday and Sunday afternoons.

    A. at                        B. of                            C. on                           D. in

3. On Thursday, there is a meeting ____ 10 a.m and 1 p.m

    A. on                       B. between                  C. at                            D. in

4. Ba: “____ going to Vung Tau on the weekend?”

    A. How about         B. Let’s                       C. Why don’t we        D. Shall we

5. Mary: “How are you today, Tom?” – Tom: “____. And you?”

    A. Thanks                B. No, thanks  C. Yes, thanks D. Fine, thanks

6. She often ____ her children a story before bedtime.

    A. says                    B. tells             C. speaks                     D. talks

7. Shall we ____ a shower to save water?

    A. take                    B. taking                     C. to take                     D. took

8. The children enjoy ____ with their friends through the Internet.

    A. to chat                B. chatting                  C. chat             D. to be chatting

9. I can’t go to the cinema because I ____ to do my chores.

    A. should                B. can                          C. must                        D. have

10. Can you ____ the light? It’s too dark for us to do our homework.

    A. turn on                B. turn off                   C. turn in                     D. turn out

11. This box is ____ than that one

    A. more heavy         B. the heavier  C. heaviest                  D. heavier

12. I am ____ that you are working harder.

    A. please                 B. pleasing                  C. pleased                   D. pleasure

13. They are the children ____ won the match last week.

    A. which                 B. when                       C. who            D. whom

14. I didn’t want to be late, ____ I ran all the way to school.

    A. because               B. but                          C. or                            D. so

15. We are proud of our country, ____?

   A. are we                  B. aren’t we                C. were we                  D. weren’t we

16. He was tired but he went on working. In this sentence, “went on” means ____.

    A. stopped              B. started                    C. ended                     D. continued

17. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

    A. center                 B. color                       C. catch                       D. cover

18. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

    A. foot                    B. cook                        C. door                        D. book

19. Choose the incorrect part indicated by A, B, C or D in the following sentence.

            The chair was making by Michael last month.

             A                      B        C                  D

20. Choose the incorrect part indicated by A, B, C or D in the following sentence.

 You can do this exercise easy if you learn all the structures by heart.

          A                              B                 C                                    D

Supply the correct form of the word in parentheses to complete each of the following sentences. (1.5 pts)

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2014

1. Role-play is ……………….. in developing communication skills. (help)

2. My sister wants to be a fashion …………….. when she grows up. (design)

3. I need to …………………. my French. (improvement)

4. My first ……………………… of her was favorable. (impress)

5. The Internet has helped students study more …………………… . (effective)

6. We should join a …………… club to make new friends. (society)

Supply the correct tense of the verbs in parentheses to complete each of the following sentences. (1.5pts)

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2014

1. Mr. Long is a driver. He usually …………… the children from school after 5 p.m. (collect)

2. They …………. English at the moment. (study)

3. Daisy ………….. that book several times. (read)

4. Lan …………. Maryam around the city during her stay in Hanoi last month. (show)

5. We ……….. to an interesting play on the radio at 8 p.m yesterday. (listen)

6. I promise I ………….. you to wash these bottles. (help)

Fill in each numbered blank with the proper word from the box. (1.5 pts)

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2014

personal However is or purposes entertainment

People use the Internet for many (1) …………: education, communication, (2) …………….. and commerce. (3) ………………, the Internet has limitations. It (4)…………….. not only time-consuming and costly but also dangerous because of viruses and bad programs. Moreover, Internet users sometimes have to suffer various risks such as spam (5) …………… electronic junk mail, and (6) ………… information leaking. So, while enjoying surfing, be alert!

Read the passage and answer the following questions. (1.5 pts)

The Lan of Oz

Kim is from Korea. She and her parents are leaving for Australia on vacation. Their flight from Seoul to Sydney is boarding now.

Australia is enormous. It’s a country and a continent. Australians speak English, nut they have their own slang. Australians are called Aussies, their country is Oz, and they have forty different kinds of roos (kangaroos). The word kangaroo is native Australian.

There are also lots of things to do in Australia. In Sydney, there is the famous Opera House, and there are beautiful beaches. In their northeast, there is the Great Barrier Reef. Visitors can snorkel. There is also Ayers Rock in the center of the country. It’s a very big rock, 345 meters tall and 3 kilometers long.

Kim is very excited about her trip to all these wonderful places.

1. Where are Kim and her parents going on vacation?

…………………………………………………………………………………

2. Are they traveling to Sydney by plane?

…………………………………………………………………………………

3. What do Australians speak?

…………………………………………………………………………………

4. How many kinds of kangaroos are there?

…………………………………………………………………………………

5. How long is Ayers Rock?

…………………………………………………………………………………

6. How does Kim feel about her trip?

…………………………………………………………………………………

Write a new sentences as similar as possible in meaning to the original sentence, using the word(s) given. (1.5 pts)

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2014

1. They sell jeans all over the world.

Jeans …………………………………………………………………………………

2. “Please finish your report before leaving the office, Tom.” Said Mrs. Janet.

Mrs. Janet asked Tom …………………………. his report before leaving the office.

3. I like fish, but I don’t catch them myself.

Although I like fish, …………………………………………………………………

4. This is my first visit England.

This is the first time …………………………………………………………………

KEY ANSWER

I. Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2014

1B

2D

3B

4A

5D

6B

7A

8B

9D

10A

11D

12C

13C

14B

15B

16D

17A

18C

19B

20B

II. Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2014

1. helpful

2. designer

3. improve

4. impression

5. effectively

6. social

III. Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2014

1. collects

2. are studying

3. has read

4. showed

5. were listening

6. will help

IV. Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2014

1. purposes

2. entertainment

3. However

4. is

5. or

6. personal

V. Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2014

1. She and her parents are leaving for Australia on vacation

2. Yes

3. Australians speak English

4. They have forty different kinds of roos (kangaroos)

5. 3 kilometers long

6. Kim is very excited about her trip

VI. Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2014

1. Jeans are sold all over the world

2. Mrs Janet asked Tom to finish his report before leaving the office.

3. Although I like fish, I don’t catch them myself.

4. This is the first time I have visited England.

 

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2014

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2014

Để cập nhật đề thi vào lớp 10 môn Anh Đà Nẵng các năm thường xuyên và nhanh chóng, các bạn có thể truy cập vào website của chúng tôi:

Tổng hợp Đề Thi vào lớp 10 – 24htuhoc.com

Hoặc truy cấp website:

Học trực tuyến – Tuyensinh247.com

24htuhoc.com

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.