Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2015 có đáp án

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2015 có đáp án

ĐỀ TUYỂN SINH LỚP 10 MÔN ANH ĐÀ NẴNG 2015

ĐỀ TUYỂN SINH LỚP 10 MÔN ANH ĐÀ NẴNG 2015

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2015

Circle the letter A, B, C or D that indicates the best answer to each question. (2.5 pts)

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2015

1.         I missed the cat so had go to home _____taxi

A. on                          B. in                            C. at                            D. by

2.         The opening ceremony of the 28th SEA Games was held _______ June 5th, 2015.

A. on                          B. for                          C. in                            D. at

3.         We are ____ that there will be an effective solution to the air pollution in this city.

A. afraid                    B. disappointed           C. worried                   D. hopeful

4.         “What do you _______ the Internet for?” – “To get information and to chat with my friends”.

A. use                        B. do                           C. take                         D. listen

5.         Our father wanted us________ the room for the party.

A. decorate               B. to decorate              C. decorating                D. decorated

6.         What beautiful flowers! I wish I __________a camera to take a photo of them.

A. have                     B. will have                 C. had                           D. have had

7.         Jim was the man_______ won first prize in the competition .

A. which                   B. who                         C. whom                       D. what

8.         -“_________ have you lived in this town?” – “For 10 years”.

A. How long             B. How old                  C. How many               D. How often

9.         If Peter were here now, he _______help me with the work.

A. will                       B. would                     C. may                          D. can

10.       _________ it was very cold, he went out without an overcoat.

A. Although              B. Since                      C. If                              D. However

11.       My brother had to stop cycling _________ he had a pain in this leg.

A. because                B so                            C. therefore                   D. despite

12.       The article was posted by James last Tuesday, _________ ?.

A. didn’t it                 B. isn’t it                    C. hasn’t it                   D. wasn’t it

13.       Bill suggests _________ the dripping faucet to save water.

A. replace                  B. replacing                C. to replace                D. replaced

14.       We are going to _______ our car repaired next week.

A. let                          B. hire                        C. have                         D. set

15.       -“What a lovely house you have!”-“ _________”.

A. Never mind           B. Thank you             C. Of course                 D. You’re welcome 

16.       “Don’t worry about me – I can _________my self”.

A. look for                 B. look forward         C. look at                       D. look after

17.       Choose the word whose underlined part is pronounced different from that of the others.

A. mind                      B. pick                        C. tide                           D. invite

18.       Choose the word whose underlined part is pronounced different from that of the others

A. passed                   B. watched                 C. expected                   D. washed

19.       Choose the incorrect part indicated by A, B, C or D in the following sentence.

Mrs. Jones tells her students how using the new equipment.

                    A    B                        C                        D

20.       Choose the incorrect part indicated by A, B, C or D in the following sentence.

She speaks French as better as her friend does.

           A                        B     C            D

Supply the correct form of the word in bold to complete each of the following sentences. (1.5pt)

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2015

1. She’s not only beautiful but also ___________ . (intelligence)

2. People in Britain often ______________ The song Auld Lang Syne on New Year’s Eve.

(song)

3. There is a _______________________of fresh water in this region during the dry season.

(short)

4. English is ___________used in many countries today. (wide)

5. To Hoai was one of the most famous ___________ in Vietnam (write)

6. Playing with water can keep children ___________ for hours. (amuse)

Supply the correct tense of the verb in parentheses to complete each of the following sentences (1.5pts)

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2015

1. It ___________(rain) heavily now. Please put on your raincoat.

2. We ___________(not/decide) what to get Mark for his birthday yet.

3. Kate __________(go) to the sports club every Saturday morning.

4. Before I arrived, he ________________________ this work.

5. ___________(you/see) Fast and Furious 7 on TV last night?

6. Harry was washing his car while Daisy ___________(read) a book.

Read the advertisement and do the task as directed (1.5pts).

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2015

Mexico

13-Day Mexican Adventure Tour

Have you ever wanted to hike through a jungle, go cliff diving or climb a pyramid? Have you always dreamed of swimming with dolphins and relaxing on white sandy beaches? If you haven’t lived your dream holiday yet, here’s your chance to do all these things and more!

Mexico City, Guadalajara, Acapulco, Cancun, Chicken Itza

Accommodation: Stay in luxurious 5-star hotels – single or double rooms and suites available.

Sport activities: Try a wide range of water sports – water skiing, snorkeling, windsurfing, white-water rafting or jet-skiing. Play golf, tennis or go horse riding. Take a hike through the jungle or try something more relaxing like deeping-sea fishing.

Entertainment: Go to beaches barbecues, and night clubs. Take part in cultural events with traditional costumes and dances. Eat quality food at a variety of restaurants and try delicious local dishes.

Other activities: Visit museums and galleries. Take a tour of ancient ruins and temples and climb the pyramid at Chicken Itza. See the famous cliff divers diving from 45m and even try it yourself. Relax on white sandy beaches and swim with the dolphins.

Total: Single room: £2,500 Double room: £3,500 Suite: £5,200

Prices include: Flights, hotels, meals and tour and transport costs.

Contact: Consort Travel, 52, Hadley Street, Swansea Email: consorttravel@co.uk

Tick (√) the correct answer

TRUE

FALSE

DOESN’T SAY

1. The weather is good in Mexico

   

2. The tour lasts for almost 2 weeks

   

3. They often a lot of different water sports

   

4. A room for two people costs £5,200

   

5. The price includes breakfast only

   

6. The tour leaves from Swansea

   

Read the following text and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks (1.5 pts).

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2015

Mother’s Day

“Eat your food!”, “Be careful”, “Don’t be late!” are some phrases mothers (1) ________ famous for. But it’s not only advice and orders that they give. Mothers offer us unlimited love and support throughout our lives. To thank them (2) _______ what they do for us every day, we honor them on Mother’s Day, every year. Most countries (3) ________ Mother’s Day on the second Sunday of May, while others have their Mother’s Day at different times throughout the year.

Today, people (4) ________ over the world do special things to please their mothers on this day. They send them cards, give them flowers and chocolates and take them out to lunch. Little children make special gifts for (5) _______ mothers and sometimes they even do the chores around the house to let their mothers (6) _______ a relaxing day.

1. A. is B. are C. have D. has

2. A. in B. from C. at D. for

3. A. celebrate B. take C. put D. participate

4. A. on B. around C. all D. off

5. A. they B. their C. theirs D. them

6. A. make B. see C. do D. have

Complete each of the following sentences so that it is closest in meaning to the original sentence (1.5 pts).

Complete each of the following sentences so that it is closest in meaning to the original sentence (1.5 pts).

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2015

1. “Mary, when does your school vacation start?” asked Peter.

Peter asked………………………………………….

2. We haven’t seen each other for five years.

The last……………………………………………..

3. Our teacher is ill, so she won’t give us a history test today.

Our teacher is ill, so we…………………………… today.

4. Bring a map with you or you will get lost.

If you don’t ……………………………………………

ANSWER KEY

I. Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2015

1. D 2. C 3. D 4. A 5. B

6. C 7. B 8. A 9. B 10. A

11. A 12. D 13. B 14. C 15. B

16. D 17. B 18. C 19. C 20. B

II. Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2015

1. intelligent 2. sing 3. shortage 4. widely 5. writers 6. amusing

III. Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2015

1. is raining 2. Have not decided 3. goes

4. Will help 5. Did you see 6. Was reading

IV. Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2015

1. NG 2. T 3. T 4. F 5. F 6. T

V. Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2015

1. B 2. D 3. A 4. C 5. C 6. D

VI. Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2015

1. Mary asked Peter when his vacation started.

2. The last time we saw each other was 5 years ago.

3. Our teacher is ill, so we will not be given a history test today.

4. If you don’t bring map with you, you will get lost.

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2015

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2015

Để cập nhật đề thi vào lớp 10 môn Anh Đà Nẵng các năm thường xuyên và nhanh chóng, các bạn có thể truy cập vào website của chúng tôi:

Tổng hợp Đề Thi vào lớp 10 – 24htuhoc.com

Hoặc truy cấp website:

Học trực tuyến – Tuyensinh247.com

24htuhoc.com

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.