Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2017 có đáp án

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2017 có đáp án

ĐỀ TUYỂN SINH LỚP 10 MÔN ANH ĐÀ NẴNG 2017

ĐỀ TUYỂN SINH LỚP 10 MÔN ANH ĐÀ NẴNG 2017

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2017

Circle the letter A, B, C or D that indicates the best answer to each of the questions below. Write your answers in the box provided. (2.0 pts)

  1. We are afraid of going out alone __ night.

A. in            B. on   C. at    D. to

    2. I enjoy __ to those MP3s.

A. listen       B. listened       C. listening      D. to listen

3. _______ the restaurant is vert small, it serves excellent meals.

    A. Although            B. However     C. Because      D. Therefore

4. Nam: “_______ do you practise speaking English?”

    A. How fast B. How long    C. How many  D. How often

5. There are too ______ questions here! I can’t do all of them in five minutes.

    A. enough   B. many           C. much           D. some

6. His little girl is so cute, ________?

    A. wasn’t she          B. isn’t she      C. doesn’t she D. hasn’t she

7. The boy ______ is playing football over there lives next door to my school.

    A. who        B. whom         C. whose         D. which

8. The final exam was not _______ I thought.

    A. most difficult than                     B. as difficult than

    C. more difficult as D. as difficult as

9. They wish they _______ in a bigger house. This one is too small.

    A. live         B. lived           C. will live      D. have lived

10. I ________ that you should see your doctor about this.

    A. tell          B. want           C. suggest       D. speak

11. Who’s going to _______ the children while their parents are away?

    A. put off    B. look after    C. give up                    D. turn up

12. Thanks for the meal! It was _____.

    A. distasteful          B. delighted                C. delicious                 D. bad

13. Choose the word which has a different stress pattern.

    A. freedom              B. standard                 C. language                 D. typhoon

14. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

    A. design                 B. begin                       C. enjoy                       D. educate

15. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

    A. looked                B. stopped                   C. started                    D. missed

16. Nick: “Can you lend me your bike?” Paul: “______”

    A. Thank you                                              B. Sorry, I’m using it 

    C. You’re so kind to say so                         D. A good idea

There in ONE mistake in each of the sentences below. Pick it out and correct it. Write your answers in the bos provided. (1.0 pt)

Example: 0. My brother told me tidying his room.

1. Janefelt very boring during her holiday

2. The ferry for the island leave at 9 o’clock every morning

3. Kathy drives more careful than her sister.

4. Neil Armstrong was the first man to walk on a moon.

 

ANSWERS

0.Tidying to tidy

 

1. …………. …………

2. …………. …………

3. …………. …………

4. …………. …………

Supply the correct form of the word in bold to complete each of the sentences below. Write your answers in the box provided. (1.5 pts)

1. Traffic fumes are __ harmful __ to the environment. (harm)

2. The ____ or failure of the plan depends on you. (successful)

3. I was pleased to hear your plane landed ____. (safe)

4. Some of the ____ have lived here all their lives. (village)

5. How do you ____ your surname? (pronunciation)

6. Thirteen is often considered a(n) ____ number. (luck)

ANSWERS

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Complete the text below. Put the verbs given in the correct tense and voice (active or passive). Write your answers in the box provided. (1.0 pt)

Himeji Castle is in Himeji, Japan. It’s on the top of a hill. It’s one of Japan’s National Treasures and a UNESCO World Heritage Site. The castle (1) __ was built __ (build) in the 14th centery. People (2) ____ (keep) its original structure since then. It is made from stone and wood.It (3) ____ (have) gray roofs and white walls with moats around it. Himeji Castle (4) ____ (be) the largest and the most visited castle in Japan.

ANSWERS

1.

2.

3.

4.

Read the following text and decide which answer (A, B, C or D) best fits each gap. Write your answers in the box provided. (1.5 pts)

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2017

FUTURE TECHNOLOGY

Technology will change our lives in the future. Some companies have already used drones to help their business. (1) ____ France and Switzerland, national post offices have tried using them to send letters (2) ____ parcels. In 2016, Amzon tried delivering their products to customers by drones. These are early steps and people need more time to make (3) ____ better. Now, more companies are (4) ____ in this idea. In 20 years, drones will make selling and buying things more convenient. Drones will be (5) ____ to help people in disasters too. Carrying products to people in storms, earthquakes or tsunamis will be (6) ____ and faster.

1. A. At B. In C. On D. From

2. A. and B. but C. or D. as

3. A. it B. him C. them D. her

4. A. fond B. bored C. keen D. interested

5. A. used B. using C. uses D. use

6. A. easy B. easier C. easiest D. easily

ANSWERS

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Read the ladflet and the email. Put the right information in Adam’s notes. Write your answers in the box provided. (1.5 pts)

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2017

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Đà Nẵng 2017 có đáp án

Answers

Adam’s Notes

Name of the band: (1)……………

Date: (2)………………………….

Place: (3)…………………………

Time of the concert: (4)………..

Time to meet Liam: (5)…………

Ticket price: (6)………………..

Complete each of the sentences below so that it is closest in meaning to the original sentence. (1.5 pts)

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2017

1. Study harder or you won’t get good results.

→ If you don’t ……………………………………………………………………

2. She said to me, “Will you visit Paris next summer?”

→ She asked me if ………………………………………………………………

3. Yesterday Bill got up too late to catch the bus.

→ Yesterday Bill got up so ………………………………………………………

4. Mr. Smith first met his wife during his stay in New York.

→ While ……………………………………………………………………………

ANSWER KEY

I. Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2017

1C

2C

3A

4D

5B

6B

7A

8D

9B

10C

11B

12C

13D

14D

15C

16B

II. Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2017

1. boring – bored

2. leave – leaves

3. careful – carefully

4. a – the

III. Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2017

2. success

3. safely

4. villagers

5. pronounce

6. unlucky

IV. Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2017

1. was built

2. have kept

3. has

4. is

V. Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2017

1B 2C 3A

4D 5A 6B

VI. Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2017

1. Ramoon

2. June 29th

3. Liam’s house

4. 8pm

5. 7 pm

6. $25

VII.

1. If you don’t study harder, you won’t get good results.

2. She asked me if I would visit Paris next summer

3. Yesterday Bill got up so late that he couldn’t catch the bus

4. While Mr Smith was satying in New York, he met his wife.

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2017

ĐỀ TUYỂN SINH LỚP 10 MÔN ANH ĐÀ NẴNG 2017

Để cập nhật đề thi vào lớp 10 môn Anh Đà Nẵng các năm thường xuyên và nhanh chóng, các bạn có thể truy cập vào website của chúng tôi:

Tổng hợp Đề Thi vào lớp 10 – 24htuhoc.com

Hoặc truy cấp website:

Học trực tuyến – Tuyensinh247.com

24htuhoc.com

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.