Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2019 có đáp án

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2019 có đáp án

ĐỀ TUYỂN SINH LỚP 10 MÔN ANH ĐÀ NẴNG 2019

ĐỀ TUYỂN SINH LỚP 10 MÔN ANH ĐÀ NẴNG 2019

Circle the letter A, B, C or D that indicates the best answer to each question. (2.0 pts)

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2019

1. When did you get _____ this morning?
A. off B. up C. on D. down
2. Thanks very much _______ your email. It was fun to read.
A. at B. in C. by D. for
3. I have no idea ____ to get this information.
A. what B. why C. where D. while
4. Thanh asked _______ I had seen her recently.
A. if B. for C. when D. that
5. ________ it was raining, they cancelled the trip to Trang An.
A. Although B. So that C. While D. Since
6. What’s a pity! It rains today. I wish it __________today.
A. rained B. wasn’t rain C. didn’t rain D. wouldn’t rain
7. The Prime Minister was _______ that the traffic problems of the city had been solve.
A. pleased B. pleasure C. please D. pleasing
8. His birthday party will be at the _________ of June.
A. begin B. beginning C. start D. starting
9. China is _______ the most populated country in the world.
A. much B. better C. by far D. second
10. Save the environment from _________ by putting all the trash into the waste bins.
A. polluting B. being polluted C. pollute D. polluted
11. I think we should use buses _________ air pollution.
A. to reduce B reduce C. reducing D. reduced
12. This company only employs people _________ already have computer skills.
A. who B. which C. what D. whom
13. Someone offers you a drink. You don’t want it. What do you say?
A. Thank you B. Please. C. No, please. D. No, thank you.
14. My father suggests we _______ go by air.
A. going B. goes C. should go D. will go
15. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.
A. pollute B. rubbish C. bubble D. public 
16. Choose the incorrect part indicated by A, B, C or D in the following sentence
My friend Russ is interested in to work in advertising.
A B C D

Supply the correct form of the word in bold to complete each of the following sentences. (1.0pt)

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2019

1. The camp eventually ___________in training more than five hundred special operatives. SUCCESS
2. There are seven ______________ ecosystems in Cat Ba National Park. DIFFER
3. Vietnamese sculptured feature is _______________________ done with a simple hammer and chisel. TRADITION
4. They claim the ___________are being manipulated by these protesters. VILLAGE

Complete each sentence with the correct tense of one suitable verb from the box (1.0 pt)

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2019

Consider – be – do – drink
1. Martin ________________________to Greek five times. He loves the place.
2. Would you like ______________________coffee?
3. That proposal ___________________________ by the members right now.
4. Before I arrived, he ________________________ this work.

Read the following email and decide which answer (A – F) best firs each gap.

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2019

A. and I like that B. Write soon C. which came yesterday
D. to many concerts E. it with me F. but I enjoy it
Dear James,
Thank you for your letter, (1) ______________. It’s always good to hear from you. I play the guitar quite a lot. I am not very good (2) _______________. I often go to my friend’s house and we play together. I don’t go (3) ___________ as I live in a small town and not many bands come here. At parties we often dance (4) ____________! I like rock and roll music best. I listen to a lot of music on my mp3 player. I have usually got (5) ____________. What about you? Do you play an instrument?
(6) __________,
Laury.

Complete each of the following sentences with ONE suitable word. The first and last letters have been done for you. Write your answers in the box provided. (1.0 pt)

1. Our environment has been gradually p _ _ _ _ _ _ d.
2. Don’t leave the l _ _ _ _ s on when we leaving the classroom.
3. You can call Magic Number a _ _ _ _ _ e during the day or night.
4. He is living in a n _ _ _ _ _ r family.

Read the letter below and decide whether the statements are TRUE or FALSE.(1.5 pts)

Dear Sarah,

I hope you don’t mind me writing to you. You probably don’t remember me, but we met about three years ago. My sister Vtasta used to work as an au pair for the family next door to you and I visited her for a week. We both went to a barbecue at your house. Your dad set fire to a tree in the back garden and had to call the fire brigade. I’m sure you remember that!

Anyway, I’m writing to you now because Vtasta remembers that your parents are both lawyers. I’m studying Law at university here in the Czech Republic. It’s a five-year course, and I’m just about finish my second year. I’ve decided to spend next year working in the UK, partly to improve my English and partly to earn some money. Could your mum or dad give me any advice about how to get a job in a law firm? I’m prepared to do any kind of work – t don’t mind making tea!

I’m enclosing a recent photo of me, Vtasta and two friends of ours. Vlasta is the girl with long, blond air (it used to be dark.). I’m the one on the left, with short, dark hair and a long-sleeved T-shirt’

Best wishes
Marek Zeman

Put a tick (√) in the appropriate box providedTRUEFALSE
1. Marek and Sarah have never met face to face.
2. Vtasta used to live with Sarah’s family.
3. Sarah’s house caught fire during a barbecue in the garden.
4. Marek has nearly finished his university studies.
5. He wants advice about finding a job in England for a year.
6. Vlasta has not always had blond hair.

Complete each of the following sentences so that it is closest in meaning to the original sentence. (2.0 pts)

1. Lan speaks French very well but her sister doesn’t. THAN
Lan ___________________________________________________.
2. People believed that the coins have been buried for safe keeping. IT
___________________________________________________________.
3. “Would you have dinner with me on Friday?” John said to Jane.
John invited _________________________________________.
4. Ms Mai was my teacher. I will never forget her.
Ms Mai ___________________________________________________.

HẾT

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2019

ANSWER KEY


I. Circle the letter A, B, C or D that indicates the best answer to each question. (2.0 pts) đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2019
1. B 2. D 3. C 4. A 5. D 6. C 7. A 8. B
9. C 10. B 11. A 12. A 13. D 14. C 15. A 16. C
II. Supply the correct form of the word in bold to complete each of the following sentences. (1.0pt) đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2019
1. SUCCEEDED 2. DIFFERENT 3. TRADITIONALLY 4. VILAGERS
III. Complete each sentence with the correct tense of one suitable verb from the box (1.0 pt)
1. HAS BEEN 2. TO DRINK 3. IS CONSIDERED 4. HAD DONE
IV. Read the following email and decide which answer (A – F) best firs each gap. (1.5 pts)đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2019
1. C 2. F 3. D 4. A 5. E 6. B
V. Complete each of the following sentences with ONE suitable word. The first and last letters have been done for you. Write your answers in the box provided. (1.0 pt) Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2019
1. POLLUTED 2. LIGHTS 3. ANYTIME 4. NUCLEAR
VI. Read the letter below and decide whether the statements are TRUE or FALSE. (1.5 pts) Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2019
1. F 2. F 3. T 4. F 5. T 6. T
VII. Complete each of the following sentences so that it is closest in meaning to the original sentence. (1.5 pts) Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh Đà Nẵng 2019
1. Lan speaks French better than her sister.
2. It was believed that the coins have been buried for safe keeping.
3. John invited Jane to have dinner with him on Friday.
4. Ms. Mai who I will never forget was my teacher.

de tuyen sinh lop 10 mon anh da nang 2019

ĐỀ TUYỂN SINH LỚP 10 MÔN ANH ĐÀ NẴNG 2019

Để cập nhật đề thi vào lớp 10 môn Anh Đà Nẵng các năm thường xuyên và nhanh chóng, các bạn có thể truy cập vào website của chúng tôi:

Tổng hợp Đề Thi vào lớp 10 – 24htuhoc.com

Hoặc truy cấp website:

Học trực tuyến – Tuyensinh247.com

24htuhoc.com

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.